utorak, 14. studenoga 2017.

7 ZNAKOVA DA SU VAŠE NADBUBREŽNE ŽLIJEZDE PREOPTEREĆENE: UZROK ANKSIOZNOSTI I BOLA U ZGLOBOVIMA!

Stres je glavni uzrok je dovodi do povećanja krotizola i slabljenja funkcija.
Simptomi koji mogu ukazivati na ovaj problem sa nadbubrežnim žlijezdama su:
Loša probava je jedan od simptoma i zato trebate jesti zdravu hranu, unositi vlakna, vitamine i minerale i dovoljnje količine vode. Pijte probiotike – kefir. Probiotike trebate piti i u slučaju da koristite antibiotike, jer antibiotici uništavaju crijevnu floru, a probiotici je oporavljaju.
Nesanica – Najbolje bi bilo da spavate 8 sati bez prekida, ali ako imate problem sa nesanicom to se čini teško. Zato trebate da čak i ako ne možete zaspati, legnete i žmirite u mraku. Tako će se osloboditi merotonin-hormon za spavanje.
Depresija, anksioznost, promjene raspoloženja se javljaju u ovoj sitiuaciji. Zato se pokušajte opustiti, družite se, bavite se onim čim volite. Ne zatvarajte se u kuću i ne udaljavajte se od ljudi.
Ukočenost i bol – Spavajte u pravilnom položaju, krećite se i imajte pravilno držanje.
Osjećaj da sve morate vi – Nemojte sve obaveze uzimati na sebe, već se malo opustite. Izdvojite vrijeme za sebe i svoju njegu.
Iscrpljenost – Odmorite se, hodajte isprobajte vježbe opuštanja.
Problemi sa štitnom žlijezdom se dešavaju zbog poremećaja u radu nadbubrežnih žlijezda. Kod problema sa štitnom žlijezdom, javljaju se umor, slaba cirkulacija, promjena raspoloženja, nervoza, poremećaji menstrualnog ciklusa, čudne reakcije u određenim situacijama.
Zato redovno kontrolišite štitnu žlijezdu i jedite zdravu hranu, krećite se, radite ono što volite da biste smanjili količinu stresa i simptome hipotieroze ili hipertieroze (smanjenog i pojačanog izlučivanja hormona štitne žlijezde), piše “Megagiga“…

Nema komentara:

Objavi komentar