četvrtak, 10. studenoga 2016.

Kako da se udebljate ?

Iako je sve veći broj ljudi u svijetu,  a i kod nas, predebeo, pa većina nas traži savjete kako smršaviti i izgledati bolje, postoje i oni kojima fali koja kila i trebali bi se udebljati. Sretnici, rekli bi neki, no ni to nije jednostavno. Ali za sve postoji riješenje pa tako i za brzo debljanje.
Ako imate problema s premalom kilažom, vjerojatno je da ne jedete dovoljno iz različitih razloga.
Zdravo debljanje:                                                                                                          
Ne preskačite obroke – zdrava, odnosno pravilna prehrana podrazumijeva tri veća obroka te 2-3 međuobroka. Želite li se udebljati, trebate povećati unos namirnica bogatih kalorijama, ali to ne znači da trebate jesti sve što vam dođe pod ruku.
Ne pretjerujte sa zasićenim masnoćama:
zasićene i nezasićene masnoće imaju istu kalorijsku vrijednost, ali posve suprotno djelovanje na zdravlje.
Da bi se dobilo na masi (težini), potrebno je jesti kvalitetne namirnice: žitarice i proizvode od žitarica, voće i povrće (sadrži nutritivne vrijedne tvari, vitamine, minerale, antioksidanse, prehrambena vlakna koja će nam omogućiti da uspostavimo ravnotežu u organizmu), mlijeko i mliječne proizvode (posebno punomasno mlijeko), masnu ribu (losos, skuša, tuna).
U prehranu uvrstite maslinovo ulje, koje sadrži omega-3 masne kiseline, no ne posežite za dodacima prehrani ako pravilno jedete. Pijte zdrave napitke, poput mlijeka ili voćnih sokova.
Povećajte kalorijski unos. Pratite što jedete u jednom danu te dodatno ubacite u prehranu 500 kcal više od onoga što normalno jedete. Tako biste trebali dobivati otprilike oko 0,5 kg tjedno. Kako biste se udebljali, trebate unijeti više kalorija nego što ih potrošite.
Redovito vježbajte jer vježbanje čini mišiće otpornim na stres. Ako pušite, riješite se te ružne navike. 

Nema komentara:

Objavi komentar