- 400 gr Kadaifa
- 100 gr sećera (kristal)
- 100 gr putera/maslaca
- 2 Puding vanila
- 6 dcl mlijeka
- 4 kasike secera
- 2 Vanilin šećer
- 250 gr mascarpone sira
- 4 lista zelatina
- 0,5 dcl Slatkog vrhnja
- 150 gr przenih krupno mljevenih ljesnika
Priprema:
Kadaif usitniti rukama, posuti sa kristal secerom i otopljenim maslacem.
Izmijesati dobro i zapeci u rerni zagrijanoj na 220C. Promijesati nekoliko puta prilikom pecenja.
Kada se secer otopi (ne smije da se karamelizira) i kadaif dobije zlatno zutu boju izvadite ga iz rerne i ohladite.
Staviti da zakipi 500 ml mlijeka, secer i vanil secer. U 100 ml mlijeka dodati 2 kesice praha za puding i izmijesati pa ih zatim dodati u mlijeko i kuhati dok se puding ne zgusne. Prekriti ga prozirnom folijom i ohladiti.
Listove zelatina staviti u hladnu vodu da nabubre, ocijediti ih i otopiti u vrhnju koje smo predhodno zagrijali. Vrhnje dodati u mascarpone, miksati uz dodavanje ohladjenog pudinga.
U kalup za torte redati sloj ohladjenog kadaifa, posuti sa ljesnicima, pa premazati sa kremom i redom tako.
Ohladiti dobro prije skidanja obruca od kalupa.
Prijatno!
četvrtak, 17. studenoga 2016.
Vanilija kadaif
Sastojci:
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar