utorak, 22. studenoga 2016.

Orah rolada

Sastojci:
  • 4 jaja
  • 4 kasike secera u prahu
  • 1 vanil secer
  • 1 kasika limunovog soka
  • 50 gr mljevenih oraha
  • 1 kesica praha za slag pjenu Laganini
  • 1 dcl mlijeka
  • 2 kasike mlijecnog namaza
  • 1 kesica praha za slag kremu
  • 50 gr otopljene bijele cokolade
  • 1 dcl mlijeka
Pripreme:
Odvojiti zumanaca od bjelanaca.
Umutiti bjelanca sa limunovim sokom, secerom u prahu i vanil secerom u cvrst snijeg.
Dodati zumance i orahe naizmjenicno po malo u bjelance i lagano mijesati da se masa ujednaci.
Istresti na pleh oblozen papirom za pecenje, dimenzija 25×35 cm i peci na 180 C oko 12 minuta.
Gotov biskvit, zarolati zajedno sa papirom u vlaznu krpu i ostaviti da se ohladi.
Umiutiti prah za slag za 1dcl mlijeka i dodati namaz, sjediniti i premazati roladu koju smo odvojili od papira.
Zarolati i ostaviti da se rolada ohladi.
Sjeci je na komade i svaki dekorisati sa slag kremom kojoj smo dodali otopljenu bijelu cokoladu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar