- 1 solja brasna (solja od 200 ml.)
- 1 solja semoline ili sitnog griza
- 1 solja omeksalog putera
- 1 solja secera u prahu
- 1 kasika ruzine vodice
- blansirani bademi
Tijesto zamotajte u vrecicu i ostavite u frizider na 10 minuta.
Dok tijesto odmara vi pripremite bademe.
Kuhajte ih minut ili dva,ocjedite,stavite u hladnu vodu i ogulite.
Kad su bademi spremni i tijesto odstajalo mozete pripremat keksice.
Od dobivenog tijesta kidajte komade i oblikujte loptice.
Na svaku lopticu stavite badem pa rastanjite lopticu.
Redajte u tepsiju i pecite na 180 C oko pola sata ili dok keksici ne pocnu dobivat boju.
Gotove keksice maknite iz peci,prekrite i pustite da se potpuno ohlade u tepsiji.
Servirajte uz caj, odlicni su.
Nema komentara:
Objavi komentar