petak, 19. kolovoza 2016.

Kolač sa jagodama i šlagom

Biskvit:
  • 3 jaja
  • 2oo grama brašna
  • 13o grama šećera
  • 1oo grama maslaca
  • 1/2 praška za pecivo
  • rendana kora
  • sok od jednog limuna
Umutite šećer i maslac, dodajte žumanjke i još mutite, nakon toga dodajte sok i koricu od limuna, brašno sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte snijeg od umućenih bjelanjaka. Biskvit pecite u tepsiji br.3o u koju ste stavili papir za pečenje i to na 18o stepeni 3o minuta. Kad je biskvit pečen i ohlađen, izvadite ga iz tepsije, skinite papir i izbušite mu sredinu. Unutrašnjost prvo premažite nekim džemom.
Fil:
  • 2oo ml vrhnja za šlag
  • jagode
  • preljev za torte

Nema komentara:

Objavi komentar