petak, 26. kolovoza 2016.

Najbolja i najbrža makova štrudla

Sastojci za tijesto:
  • 150 gr svjezeg sira ili quarka
  • 1 jaje
  • 6 velikih kasika mlijeka
  • 5 velikih kasika ulja
  • 80 gr secera+1 vanilin secer
  • 300 gr brasna+1 prasak za pecivo
Mak-fil:
  • 100 gr mljevenog maka (ko voli jos+maka)
  •  2 velike kasike vrelog mlijeka
  • 50 gr secera+1 vanilin secer
  • 80 gr grozdzica
  • 1 zumanjce
Priprema:
U posudi skupa umutite sir, jaje, mlijeko, secere, i ulje. Posebno izmjesajte brasno sa praskom za pecivo, pa umjesajte sve skupa u fino tjesto. Ostavite da ostoji 20 min. a za to vrijeme taman uradite MAK-FIL.
Mak sameljite, pa ga izmjesajte sa secerima, zumancetom, grodzicama i vrelim mlijekom (sve samo dobro izmjesati, ne kuhati). Razvijte tjesto na brasnu u krug. Premazite makom i zarolajte u strudlu. Premazite sa mlijekom, i probusite je na par mjesta lagano viljuskom. Pecite na 200 C, 1 h (ovo vrijeme i tem. je u original rcp tako, a vi pecite po svojoj peci jer neke peku brze, neke sporije….dakle ili na 180 C 30 min.). Pecenu prekrijte suvom cistom krpom, prohladite je tako par minuta, pospite secerom u prahu po zelji, isjecite pa posluzite.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar