ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Kolač Bonžur

Sastojci za koru:
  • 2 jaja
  • 150 g secera
  • 2 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 200 g brasna
  • 2 kasike kakaoa
  • pola praska za pecivo
Za fil:
  • 1 l mleka
  • 200 g secera
  • 7 kasika griza
  • 2 vanilin secera
  • 100 g kokosa
Priprema:
Staviti mleko da provri sa secerom i vanilin secerom. Ukuvati griz pa dodati kokos.
Promesati dobro i ohladiti. Umutiti jaja sa secerom pa polako varjacom dodati ostale sastojke za koru.
Pola smese sipati u pleh pa peci 10 minuta na 200 stepeni. Izvaditi pleh iz rerne pa sipati fil.
Preko fila sipati ostatak testa. Vratiti pleh u rernu i peci jos 20 minuta. Kad se ohladi iseci kolac.
Napomene Moze se preliti topljenom cokoladom.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar