srijeda, 24. kolovoza 2016.

Posne kiflice sa pekmezom

Sastojci:
  • 3 dcl ulja
  • 2 dcl belog vina
  • 1 prasak za pecivo
  • brasna po potrebi
  • pekmez ili dzem za filovanje
  • secer u prahu za valjanje kiflica
Priprema:
Umesiti testo od 3 dcl ulja, 2 dcl belog vina, 1 praska peciva i brasna po potrebi-da se umesi lepo testo, ali paziti da nebude pretvrdo. Ostaviti da odstoji u frizideru 30 min. Testo onda tanko razviti na pobrasnjanom stolu i casom vaditi krugove. Na svaki krug u sredinu staviti malo pekmeza, mada, vi mozete da punite po zelji sta god hocete. Preklopiti viljuskom, stisnuti krajeve da se tokom pecenja nebi otvorili. Slagati u podmazanu tepsiju i peci na 180 stepeni oko 15 min, paziti da kolaci ostanu beli. Gotove odmah valjati u secer u prahu ili u kristal secer. Od ove mere ima oko 70 kiflica. Recept sam nasla na stranici Torte i kolaci Ivanka, i veoma sam zahvalna za ovaj recept jer su kiflice fenomenalne, prhke, ukusne, i sto vise stoje u posudi poklopljene bivaju ukusnije mekse i tope se u ustima. Probajte napraviti!

Nema komentara:

Objavi komentar