srijeda, 24. kolovoza 2016.

Kokos kolač

Sastojci za tijesto:
  • 6 bjelanjaka
  • 200 g kristal šećera
  • 150 g kokosa
  • 2 šalice mlijeka
  • paketić praška za pecivo
  • sok od jednog limuna
Nadjev:
  • 6 žutanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 4,5 dl mlijeka
  • 250 g maslaca
  • vanilin šećer
Ukrašavanje:
  • 50 g kokosovog brašna
  • 5-6 suhih marelica
  • ribana kora 1 limuna
Priprema:
Bjelanjke dobro istući sa šećerom, dodati kokos, prašak za pecivo i na kraju sok od limuna.
Pećnicu zagrijati na 200 C pa peći na 180 C.
Srednje veliki pleh podmazati i posuti brašnom. Tijesto je pečeno kad se počne odvajati od rubova pleha. Još topli biskvit preliti s 2 šalice vrelog mlijeka i ostaviti da se hladi u plehu.
Ako vam se čini da nije dovoljno vlažan, slobodno dodajte još vrelog mlijeka. Žutanjke istući sa šećerom i dodati brašno. Polako umiješati mlijeko i kuhati na pari.
Kada se zgusne ostaviti da se ohladi. U ohlađenu masu istući maslac i vanilin šećer.Premazati biskvit.Posuti kokosom i ribanom korom limuna.
Svaki komad kolača ukrasiti komadićem suhe marelice.

Nema komentara:

Objavi komentar