nedjelja, 21. kolovoza 2016.

Kesten rolada

Sastojci:
  • 50 dag propasiranog kestena (kesten pire)
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 10 dag maslaca
  • 15 dg šećera u prahu
  • 1 žličica ruma
  • 10 dag otopljene čokolade
Priprema:
Pomiješati sve sastojke osim čokolade.
Smijesu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu i promiješati.
Na foliji napraviti pravokutnik od svijetlog dijela, pa na njega lagano razvući isto takav od crnog i zarolati pomoću folije i  ohladiti.
Izvaditi iz folije roladu, premazati je šlagom i preliti čokoladnom glazurom.
Ostaviti roladu 2 do 3 sata u frizider da se fino stegne, a potom je isjeci na parcad i posluziti.
Na slici ispod recepta mozete pogledati postupak izrade ove kesten rolade.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar