utorak, 16. kolovoza 2016.

Micin kolač

Sastojci

  • Za biskvit
  • bjelanjaca
  • 20 dag šećera
  • 25 dag sjeckanih oraha
  • praška za pecivo
  • 2 žlice brašna

  • za kreme
  • žumanjka
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 15 dag šećera u prahu
  • 20 dag maslaca ili margarina
  • vanilin šećera
  • 10 dag suhih grožđica
  • 4 rebra čokolade
  • šlag od slatkog vrhnja
  • Priprema


    1. Od sastojaka napravit biskvit: istuči bjelanjke sa malo soli, pa u njih polako dodavati šećer i miješati. Pomiješati brašno i prašak za pecivo pa zajedno sa orasima dodati bjelanjcima. Lagano umiješati pa uliti u lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. Peči u pećnici na temperaturi od 150°C oko 30 minuta, zatim temperaturu smanjiti na 120°C i povremeno otvoriti vrata pećnice, jer ovaj biskvit treba više sušiti nego peči.

    2. Umutiti žumanjke, brašno i mlijeko pa kuhati na pari dok ne zgusne

    3. Ohlađenom dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom

    4. Kremu podijeliti na pola, u jednu polovinu dodati grožđice a u drugu otopljenu čokoladu

    5. Biskvit razrezati na dvije polovine. Na prvu polovinu staviti svjetlu kremu, pokriti drugom polovinom biskvita pa staviti tamniju kremu. Po vrhu premazati šlag od slatkog vrhnja...

Nema komentara:

Objavi komentar