nedjelja, 21. kolovoza 2016.

Sultanov kolač

Sastojci:
(Soljice mislim na one male kao fildzan)
  • 1 l mleka
  • 2 kasike kakaoa
  • 1.5 soljice gustina
  • 1 soljica brasna
  • 2 soljice secera
  • 1 vanilin secer
  • 50gr margarina
  • 100 gr kokosa
Za fil:
  • 100 – 150 ml slatke pavlake
(ili 100 gr slaga umucenog sa kiselom vodom)
Priprema:
Odvojiti malo hladnog mleka, 200 – 300 ml, a ostatak staviti da provri.
Sa odvojenim mlekom pomesati brasno, gustin, secer, kakao, vanilin secer i umutiti.
Kad mleko provri zakuvati smesu i mesati a kad sipate pomesano brasno i ostale sastojke ubacite margarin..
U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju da bi se lepse raporedio.
Preko kokosa staviti puding , onako da bude svuda ravnomerno.
Onda ga ostavite nekih pola sata u frizider da se ohladi, ja sam drzala malo manje i super se steglo.
U medjuvremenu spremite fil i i onda ga premazete preko pudinga.
Isecete u strafte i uvijate sarmice.
S tim sto ja nisam u sarmice uvijala vec sam sekla kockice pa preklapala.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar