petak, 26. kolovoza 2016.

Čokoladni kuglof

Sastojci:
  • 5 jaja
  • 200 gr. secera
  • 220 gr. omeksalog putera
  • korica limuna
  • 1 prasak za pecivo
  • 2 kasike kakaoa
  • 4 rebra cokolade
  • 100 ml. mlijeka
  • 350 gr. brasna
  • secer u prahu za posipanje kuglofa
Odvojite bijelanjke od zumanjaka,izmutite cvrst snijeg i ostavite sa strane.
Izmutite omeksal puter,secer,kakao i zumanjke.
Dodajte mlijeko,otopljenu cokoladu i koricu limuna pa ponovo mutite.
Dodajte brasno i prasak za pecivo pa mjesajte kasikom od posude prema gore lagano da ne izadje sav zrak iz tijesta.
Dodajte izmucene bijelanjke,ponovo lagano mijesajte kasikom da se sve sjedini.
Pec zagrijat na 180C.
Kalup namazite puterom i pospite sa malo brasna.
Istresite tijesto u kalup,pecite oko 50 minuta ili dok kuglof ne bude gotov.
Maknite ga iz peci,malo prohladite,maknite iz kalupa pa pospite secerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar