srijeda, 24. kolovoza 2016.

Keksići sa komadićima čokolade

Sastojci:
  • 300 g brašna
  • 85 g maslaca
  • 75 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 100 g seckane crne čokolade
  • 60gr seckane bele čokolade
  • 4 kašike ruma
U mix posudi mikserom umutiti maslac sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodajte rum, pa jaje i dobro umutite.
Zatim dodati brašno sa praškom za pecivo.
Promešati rukom da se sve fino sjedini.
Dodati naseckanu čokoladu.
Testo potom podeliti na dva dela i oblikovati dva valjka. umotati ih u pvc foliju i staviti 60 min u frizider. Zatim valjke seci na prst sirine, sloziti u tepsiju na pek papir, razmaknuti keks i peci na 160 stepeni 20 minuta. Drzati u kutiji zatvoreno.

Nema komentara:

Objavi komentar