četvrtak, 11. kolovoza 2016.

San snova torta

Sastojci

  • Dno
  • 125 g tamne cokolade
  • 125 g putra
  • dl secera (cca 90 g )
  • zutanjka
  • ribana kora od narance
  • dl brasna (cca 60 g)
  • bjelanjka

  • Bijeli dio
  • dl slatkog vrhnja
  • 200 g bijele cokolade

  • Ukrasavanje
  • ribana tamna cokolada
  • Priprema

    1. IZZRADA DNA

    2. Razbite cokoladu na male komadice i rastopite cokoladu ( na pari ili u banjamariji)

    3. Putar neka bude sobne temperature.

    4. Pomijesajte putar i secer sa mikserom.Dodavajte zutanjak po zutanjak miksajuci i dalje.

    5. Dodajte otopljenu cokoladu, koru od narance i brasno.
      Miksajte dok ne dobijete jednolicnu smjesu.

    6. Istucite bjelanjke u cvrsti snijeg i dodajte u smjesu sa zlicom i mijesajte sa zlicom pazljivo (nikako miksati)

    7. Izlijte smjesu u kalup za namasceni i pobrasnjeni kalup za torte ( cca 24 cm ) i pecite u cca 30 min na 175 stupnjeva.
      ( pecite u donjem dijelu pecnice)
      BIJELI DIO

    8. Izlomite bijelu cokoladu na komadice i rastopite kao i crnu cokoladu.”

    9. Od slatkog vrhnja napravite slag ( ne precvrsti)

    10. Pomijesajte otopljenu cokoladu i slag.
    11. .
      Rasporedite kremu na ohladjeni donji dio torte i ostavite u frizideru najmanje 4 sata.

    Posluživanje

    Izvadite tortu prije posluzivanja 45-60 minuta na sobnoj temperaturi. Ukrasite tortu sa tamnom cokoladom koju ste izribali sa nozem za sir.

Nema komentara:

Objavi komentar