Sastojci
- Dno
- 125 g tamne cokolade
- 125 g putra
- 1 dl secera (cca 90 g )
- 3 zutanjka
- 1 ribana kora od narance
- 1 dl brasna (cca 60 g)
- 3 bjelanjka
- Bijeli dio
- 4 dl slatkog vrhnja
- 200 g bijele cokolade
- Ukrasavanje
- ribana tamna cokolada
Priprema
- IZZRADA DNA
- Razbite cokoladu na male komadice i rastopite cokoladu ( na pari ili u banjamariji)
- Putar neka bude sobne temperature.
- Pomijesajte putar i secer sa mikserom.Dodavajte zutanjak po zutanjak miksajuci i dalje.
- Dodajte otopljenu cokoladu, koru od narance i brasno.
Miksajte dok ne dobijete jednolicnu smjesu. - Istucite bjelanjke u cvrsti snijeg i dodajte u smjesu sa zlicom i mijesajte sa zlicom pazljivo (nikako miksati)
- Izlijte smjesu u kalup za namasceni i pobrasnjeni kalup za torte ( cca 24 cm ) i pecite u cca 30 min na 175 stupnjeva.
( pecite u donjem dijelu pecnice)BIJELI DIO - Izlomite bijelu cokoladu na komadice i rastopite kao i crnu cokoladu.”
- Od slatkog vrhnja napravite slag ( ne precvrsti)
- Pomijesajte otopljenu cokoladu i slag.
- .Rasporedite kremu na ohladjeni donji dio torte i ostavite u frizideru najmanje 4 sata.
Posluživanje
Izvadite tortu prije posluzivanja 45-60 minuta na sobnoj temperaturi. Ukrasite tortu sa tamnom cokoladom koju ste izribali sa nozem za sir.
Nema komentara:
Objavi komentar