- 3 jaja
- 4 dcl secera
- 2 1/2 dcl ulja
- 5 dcl izrendane squash (to je ca. 1 mala tikvica)
- 5 dcl brasna
- 1 mala kascica praska za pecivo
- 2 kascice sode
- 1 kascica soli
- 2 kascice vanilin secera
- 3 kascice cimeta
- 2 1/2 dcl przenih mljevenih ljesnjaka
- 1- 2 dcl grozdjica
- 120 gr sira za kolace (philadelphia ili neki drugi)
- 120 gr maslaca (ili margarina)
- 250 gr secera u prahu
- 2 kascice vanilin secer
Oprati tikvicu i izrendati je sa korom.
Umutiti jaja i secer, onda dodati ulje i sve ostale sastojke za koru i promjesati rucno.
Peci na 200 C oko 30 min. u plehu velicine 25×35.
Krema:
Umutiti sir i maslac pa dodati secer u prahu i vanilin secer. Sve to dobro sjediniti i premazati preko ohladjenog kolaca.
Moze se ukrasiti rendanom cokoladom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar