- 200 g čokolade
- 250 g putra
- 6 jaja
- 1 kašika limunovog soka
- 100 g šećera
- ribana kora 1 limuna
- vanilin šećer
- 4 kašike Gustin-a
- 50 g bijele čokolade
- 2 kašike šećera u prahu za posipanje
Priprema:
Putar i čokoladu otopiti na pari.
Žumanjke umutiti sa šećerom.
U bjelanjke dodati limunov sok, pa sastaviti sa čokoladnom masom i žumancima.
Dodati i ostale sastojke.
Peći oko 45 minuta na 170 stepeni u okrugloj tepsiji 30 cm koju ste premazali puterom ili margarinom i posuli sa laganim slojem brasna.
Pečen i prohladjen kolač posuti šećerom u prahu i bijelom čokoladom po mogućnosti nasjeckanom na trake.
Potom kolač isjeći i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar