nedjelja, 21. kolovoza 2016.

Italijanski čokoladni kolač

Sastojci:
  • 200 g čokolade
  • 250 g putra
  • 6 jaja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 100 g šećera
  • ribana kora 1 limuna
  • vanilin šećer
  • 4 kašike Gustin-a
  • 50 g bijele čokolade
  • 2 kašike šećera u prahu za posipanje
Priprema:
Putar i čokoladu otopiti na pari.
Žumanjke umutiti sa šećerom.
U bjelanjke dodati limunov sok, pa sastaviti sa čokoladnom masom i žumancima.
Dodati i ostale sastojke.
Peći oko 45 minuta na 170 stepeni u okrugloj tepsiji 30 cm koju ste premazali puterom ili margarinom i posuli sa laganim slojem brasna.
Pečen i prohladjen kolač posuti šećerom u prahu i bijelom čokoladom po mogućnosti nasjeckanom na trake.
Potom kolač isjeći i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar