Sastojci
- za jedan biskvit
- 3 bjelanjka
- 3 zumanjka
- 185g brasna
- 75ml zagrijane vode(neka bude dosta vruca)
- 150g secera
- 9g praska za pecivo
- 1 vanilin secer
- 75ml ulja
- 1.5 zlica(prepuna) tamnog kakaa
- krema sa bijelom coksom
- 80g gustina
- 2 zlice brasna
- 950 ml mlijeka
- 3 bourbon vanilin secera
- 200g bijele cokolade
- 150-200g secera
- 200g margarina
- krema za oblaganje tortica
- 200ml (+/-) slatkog vrhnja
- 1 slag fix
- 1 vanilin secer
- glazura
- 150g cokolade
- 4,5 zlice ulja
- i jos
- 150g (+/-) kokosovog brasna
Priprema
- biskvit
1.detaljan postupak za pripremu biskvita mozete vidjeti ovdje , napraviti dva biskvita, sastojci su za jedan biskvit
2.svaki biskvit peci u velikom plehu od pecnice
3.od gotovog biskvita odmah vadite krugove casom ili modlom za krafne(ja tako radim) - krema
1.odvojiti 200ml mlijeka i promjesati sa brasnom, gustinom, vanil secerom i malo obicnog secera
2.ostatak mlijeka staviti da se kuha i kada provri ukuhati kao puding…e sada postje dvije varijante…ukusne su i jedna i druga samo sto je prva puno brza :)
a.)maknuti sa vatre i dodati margarin pa cokoladu te secer po ukusu, zatim opet vratiti na laganu vatru sve dobro promjesati i gotovo..ostaviti malkice da se krema prohladi i filovati tortice
b.)maknuti sa vatre i dodati cokoladu i secer po ukusu, ohladiti uz povremeno mjesanje i u ohlađeno dodati margarin… sve dobro promjesati i filovati tortice - krema za oblaganje tortica
vrhnje za slag sa vanil secerom i slag fixom istuci u cvrrrst slag - glazura
otopiti cokoladu i dodati ulje - FILOVANJE
1.na jedan biskvitni krug staviti kreme(ja to radim spricom sa zvjezdastim nastavkom), poklopiti drugim biskvitnim krugom
2.svaku torticu premazati slag kremom i uvaljati u kokos
3.odgore staviti glazuru..
Posluživanje
ove kape stvarno inzistiraju puno vremena i truda aliii se na kraju sav trud isplati… vidjet cete!:-)
Nema komentara:
Objavi komentar