subota, 20. kolovoza 2016.

Pound cake

Sastojci:
  • 250 gr. putera
  • 300 gr. secera
  • 1 kasika vanila extrakta
  • prstohvat soli
  • 6 jaja
  • 5-6 kasika mlijeka
  • 350 gr. brasna
Preliv:
  • 3 kasike secera u prahu
  • 1 kasika soka od limuna
  • 2 kasike vrhnja za kuhanje
Pec zagrijat na 180C.
Mali cetvrtasti kalup namazat puterom.
Puter omeksat na sobnoj temperaturi,dodat secer i vanilu pa dobro izmutit.
Dodajte jaja i prstohvat soli pa nastavite sa mucenjem.
Dodajte brasno i ponovo mutite da se sve sjedini.
Tijesto istresite u kalup i pecite 1 sat na 180 C, smanjite pec na 150C i nastavite sa pecenjem jos pola sata.
Kad je kolac gotov pogasite pec ali kolac ostavite u peci jos par minuta.
Maknite kolac iz kalupa na oval da se prohladi.
Izmutite secer,sok od limuna i vrhnje za kuhanje pa nasarajte preko prohladjenog kolaca.

Nema komentara:

Objavi komentar