ponedjeljak, 15. kolovoza 2016.

Kardinal šnite

Sastojci:
  • 6 bjelanjaka
  • 18 dkg šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 2 žumanjka
  • 5,5dkg šećera
  • 5,5dag brašna
  • 3 vanilije šećer
  • 1/2 praška za pecivo
  • ½ l slaga
  • 5 kašika marmelade od marelica
  • 1 šlag fix
Način pripreme:
Bjelanjke ulupate čvrsto sa šećerom u prahu i 1 vrećicom vanilije šećer.
Pjenasto umutite, jaja, žumanjke, šećer i vaniliju šećer, te dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
U pleh od rerne stavite papir za pečenje.
Dva prsta od ruba pleha stavite traku od bjelanjka, 4 prsta prazno, pa drugu traku od bjelanjaka.U ono što vam je ostalo prazno sipate žutu smjesu, tako da od ruba pleha imate žuto, bijelo, žuto, bijelo.
Pecite oko 20-25 min na temperaturi od 180 stupnjeva.
Ohladen kolač prerežite po sredini tako da imate dvije žuto-bijele trake.
Pažljivo skinite papir, na tacnui stavite žuto bijelu traku.Namažite marmeladom, i namažite tučenim šlagom u koji ste stavili šećera u prahu po želji, vaniliju šećer i šlag fix.Na šlag stavite drugu žuto bijelu traku, ali pazite, da na žuto dođe bijelo, a na bijelo žuto tijesto.
Pospite šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar