nedjelja, 21. kolovoza 2016.

Negro torta

Sastojci za koru:
  • 4 jaja
  • 20 kašika mlijeka
  • 20 kašika ulja
  • 20 kašika šećera
  • 18 kašika brašna
  • 2 kašika rogačevog brašna
  • 50 gr. grožđica
  • 3 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo
Priprema kore:
Zumanca pjenasto umutiti sa secerom.
Dodati im umucena bjelanca kao i sve ostale sastojke.
Rernu zagrijati na 180 C.
Pripremljenu smjesu mozete peci tako sto je rasporedite za tri kore ili je ispeci odjednom, a potom je prerezati dva puta da se dobiju ukupno tri kore.
Okruglu tepsiju 28 cm namazati margarinom ili uljem, pa posuti sa laganim slojem brasna i peci 25 minuta.
Fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 10 Negro karamela
  • mljeveni orasi
  • dzem od visanja

Nema komentara:

Objavi komentar