Kora:
- 6 bijelanjaka
- 2 kasike soka od limuna
- 450 gr. secera
- 350 gr. putera
- 200 gr. secera u prahu
- 1 teglica eurokrema (oko 360 gr.)
- 250 ml. tecnog slaga
- Jagode ili neko voce za filovanje
- 500 ml. tecnog slaga
- 4 kasike secera
- 1 rebro cokolade
Tepsiju nauljite,pospite sa malo brasna pa u nju istresite pripremljenu kremu od bijelanjaka.
Fino rasporedite i stavite u pec da se susi na nizoj temperaturi,ja sam susila na 200 F to je oko 100 C 45 minuta.
Dok se kora susi uzmite puter iz frizidera da omeksa na sobnoj temperaturi.
Gotovu koru maknite iz peci i pustite da se hladi,za to vrijeme pripremite kremu.
Izmutite omeksal puter,dodajte mu secer u prahu pa nastavite sa mucenjem,dodajte i eurokrem pa ponovo mutite da se sve sjedini.
U odvojenoj posudi izmutite 250 ml. vrhnja za slag,dodajte kremi i lagano izmjesajte kasikom nemojte mikserom.
Pola kreme istresite preko kore,preko kreme polovice jagoda,preko jagoda ostatak kreme.
Izmutite 500 ml. tecnog slaga sa 4 kasike secera pa premazite preko gotovog kolaca.
Ukrasite sa malo rendane cokolade i ostavite u frizider da se kolac potpuno ohladi i stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar