petak, 12. kolovoza 2016.

Baklava

Sastojci:
  • 2 pakovanja jufke
  • 800 gr. oraha
  • 250 gr. putera
  • 100 ml. ulja
  • 1 mala soljica hladne vode
Agda:
  • 4 solje secera
  • 4 ipo solje vode
Sameljite orahe (malo krupnije).
Nauljite tepsiju.
U tepsiju stavite dva lista jufke,pa pospite orasima.
Ponovo dva lista pa orasi i tako do kraja dok ne utrosite sve sastojke pa isjecite na zeljene komade.
Otopite puter,dodajte mu ulje i vodu pa prelite preko isjecene baklava.
Pecite 30 minuta na 180C pa smanjite na 150 C i pecite 1 sat (vise susite).
Dok se baklava pece,skuhajte agdu i pustite da se prohladi.
Pecenu baklava zalite prohladjenom agdom i pustite da se prohladi na kucnoj temperaturi pa ostavite u frizider.

Nema komentara:

Objavi komentar