srijeda, 24. kolovoza 2016.

Bajadera

Sastojci:
  • 300 gr šećera
  • 250 gr mrgarina
  • 100 gr čokolade
  • 300 gr mlevenog posnog keksa
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 150 gr mlevenih lešnika
Glazura:
  • 200 gr čokolade
  • 6 kašika ulja
Priprema:
Ušpinovati šećer sa 2dl vode. Dodati margarin, kada se istopi onda keks, mlevene lešnike, i orahe.
Skinuti sa šporeta, dobro promešati, podeliti na dva dela i u jedan dodati 100 gr otopljene čokolade.
Na izvrnut pleh staviti celofan, staviti taman deo, uravnati, premazati svetlim delom, i ostaviti da se ohladi.
Otopiti 200 gr čokolade sa 6 kašika ulja i premazati ohladjen kolač. Sutradan iseći po želji.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar