srijeda, 24. kolovoza 2016.

Damen kapric

Sastojci i priprema:
Damen kapric je jedan od onih brzih,jeftinijih kolaca i uglavnom od sastojaka koje svi uvek imamo u kuci,tako da ako vam se jede nesto slatko kao meni taj dan,smuckajte ovaj kolac i uzivajte…Ovaj put sam ga radila po Sanjinom receptu sa bloga ,,Domacica,,….
Sastojci za biskvit:
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 žumanjaka
  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 4 kašika šećera
  • 4 kašike mleka
Sastojci za premaz:
  • 300 g marmelade po želji (najbolja je od kajsije)
  • malo seckanih oraha
Sastojci za šnel:
  • 5 belanjaka
  • 1 limun
  • 250 g šećera u prahu
Rernu zagrejati na 180 C.
Kalup u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje.
Brašno pomešati sa praškom za pecivo.
Žumanjke odvojite od belanjaka. Zajedno izmiksajte žumanjke, maslac i šećer.
Dodajte mleko i izmiksati sve zajedno lagano.
Stalno miksajući,postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu za biskvit istresti u kalup, poravnati kasikom i stavite peći 20 minuta.
Nakon 20 minuta, izvadite kalup,premazati biskvit marmeladom,posuti seckanim orasima pa vratie nazad u rernu još 5 minuta.

Za to vreme pripremite šnel. Zajedno izmiksajte belanjke, sok 1 limuna i šećer u prahu. Miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete čvrstu, glatku
i sjajnu smesu.
Kolač nakon 5 minuta izvadite van, premažite ga šnelom.Vratite u rernu i pecite kolač još 10-15 minuta na temperaturi od 150 C da se šnel više suši nego peče..

Nema komentara:

Objavi komentar