srijeda, 24. kolovoza 2016.

Čokoladni rolat

Sastojci:
  • 3 jaja
  • 100 gr. secera u prahu
  • 1 kasika soka od limuna
  • 150 gr. brasna
  • 2 kasike kakaoa
  • pola praska za pecivo
Krema:
  • 150 gr.cokolade
  • 2 kasike putera
  • 4-5 kasika mlijeka
  • 1 banana
Pec zagrijat na 350F-180C.
Manju cetvrtastu tepsiju oblozite pek papirom.
Izmutite jaja,secer u prahu i vanilin secer.
Dodajte mlijeko i sok od limuna pa ponovo izmutite.
Dodajte brasno,prasak za pecivo pa mutite da dobijete finu smjesu.
Istresite u tepsiju i pecite oko 15-20 minuta ili dok kora ne bude gotova.
Gotovu koru makite iz tepsije,odstranite papir,krpu pospite secerom u prahu,na krpu stavite koru pa urolajte.
Ostvite koru da odstoji oko pola sata uvijenu u krpu.
U mikrovalnoj ili na peci otopite puter i cokoladu,dodajte mlijeko pa izmjesajte.
Malo prohladite,polovicu cokoladne kreme premazite preko kore.
Bananu stavite na koru,zamotajte i premazite ostatkom kreme.
Meni je kora pukla, mislim da sam cvrsto motala.Nadam se da ce kod vas bit ljepsi. Ukusan je tako da moji nisu ni primjetili da je kora popucala.

Nema komentara:

Objavi komentar