ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Čokoladni kolačići

Prvi dio:
  • 500 gr. secera
  • 200 ml. vode
  • 400 gr. mljeveni oraha
  • 100 gr. mljevenog keksa
Drugi dio:
  • 300 gr. secera
  • 100 ml. vode
  • 150 gr. cokolade (moze mlijecna)
Treci dio:
  • 300 gr. secera
  • 100 ml. vode
  • 200 gr. bijele cokolade
Priprema:
Na pec stavite secer i vodu za prvi dio.
Kuhajte oko 4-5 minuta pa maknite sa peci.
U gotovi sirup dodajte mljevene orahe, keks pa izmjesajte.
Vatrostalnu tepsiju nauljite pa u nju istresite prvu smjesu.
Ostavite u frizider da se prohladi, a za to vrijeme pripremajte drugi dio.
Na pec stavite secer i vodu, kuhajte oko 2-3 minute pa maknite sa peci.
Dodajte crnu cokoladu i mutite dok se ne otopi.
Pripremljenu kremu istresite preko prvog dijela i vratite u frizider da se hladi i steze.
Za to vrijeme pripremite treci dio.
Na pec stavite vodu i secer pa kuhajte oko 2-3 minute.
Maknite sa peci, dodajte bijelu cokoladu i mutite dok se ne otopi.
Istresite preko drugog dijela i vratite u frizider.
Pustite da se prohladi pa isjecite dok je jos mlako.
Mozete nekim kalupima vadit da bi izgledalo ljepse.
Ja sam mislila torticu ali pogrijesila sam, previse debelo, kad se ohladilo i steglo tesko sjec pa sam ovako na ploske isjekla.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar