ponedjeljak, 15. kolovoza 2016.

Čokolada u tijestu


Sastojci:
  • 400 gr. brasna
  • 1 kasika kvasca
  • 150 ml. mlijeka
  • 100 gr. putera
  • 1 banana (malo zrelija)
  • 3 kasike secera
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
U mlako mlijeko stavite secer,so i kvasac pa izmutite.
Pustite da kvasac nakvasa, a za to vrijeme otopite puter i izrendajte bananu.
U vecu posudu stavite brasno,dodajte rendane banana,otopljen puter,izmucen jedno cijelo jaje i jedan zumanjak (bjelanjak sacuvajte za premazivanje).
Brasnu dodajte i nakvasali kvasac pa zamjesite tijesto (ako je mekano dodajte jos brasna jer tijesto treba bit malo cvrsce).
Prekrite tijesto i pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo razvite malo tanje nego za krofne.
Strane poravnajte (odsjecite nozem).
Na tijesto stavite cokoladu pa sjecite trakice sa strane oko 2 prsta sirine.
Trakice prebacivajte preko cokolade tako da je citavu prekrijete.
Namazite izmucenim bjelanjkom i odma stavite u zagrijanu pec.
Pecite na 400F-200C dok ne dobije finu bojicu tj. dok ne bude peceno.
Maknite iz peci,namazite puterom i prekrite da omeksa i da se prohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar