ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

Pita sa jabukama

Sastojci:
  • 700 gr brasna tip 400
  • malo soli
  • 3 kasike ulja
  • 3,5-4 dcl tople vode
  • jabuke
  • secer
  • cimet
700 gr brasna istresti u plasticnu zdelu malo posoliti,dodati 3 kasike ulja i sve lagano umesiti sa 3,5-4 dcl tople vode (to sve zavisi kakvo je brasno ja uvek koristim tip 400).Kada se umesi testo podeli na dve jufke i onda svaku posebno jos mesiti malo.Kada su umesene svaku sa oklagijom razviti malo u krug i premazati sa uljem i ostaviti pola sata da stoje…  Onda uzeti prvu koru i malo ju rukama lagano razvuci pa je staviti na sredinu stola na koji smo stavili casap,krajeve kore lagano vucemo u krug oko stola dok se sve ne razvuce,zadebljale krajeve odrezite,posuti sa uljem i staviti nadev tako sto se prethodno narendaju jabuke izmesaju se sa secerom i cimetom,rukom rasporediti nadev po kori,uviti kore sa jedne i druge strane prema sredini stola,poslagati u tepsiju,posuti od gore ulje i peci na 200 stepeni…

Nema komentara:

Objavi komentar