Sastojci
- za biskvit:
- 20 dag maslaca
- 20 dag tamne čokolade
- 4 kom većih jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 25 dag šećera u prahu
- 12 dag brašna
- prstohvat soli
- za kremu:
- 3 dl slatkog vrhnja
- 30 dag tamne čokolade
- ostalo:
- 3 dl slatkog vrhnja
- -- čokolada za kuhanje
Priprema
- priprema biskvita:
- 1. Maslac i čokoladu otopite i promiješajte u finu baršunastu masu.
- 2. Mutite jaja sa šećerom i ekstraktom vanilije, dok ne dobijete gustu pjenastu masu.
- 3. U jaja umiješajte maslac s čokoladom, a na kraju umiješajte lagano brašno i prstohvat soli .
- 4. Pecite u podmazanom kalupu za torte, u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 25 minuta, do najviše pola sata, bolje je da tortu izvadite iz pećnice malo ranije, nego da je presušite i prepečete, jer će biskvit tada biti presuh i mrvičast. Ona mora ostati malo sočnija. Ohladite biskvit na rešetki, ili još bolje -u kalupu.
Nema komentara:
Objavi komentar