subota, 6. kolovoza 2016.

Brownie tortica

Sastojci

  • ostalo:
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • -- čokolada za kuhanje

    Priprema

  • priprema biskvita:
  • 1.
    Maslac i čokoladu otopite i promiješajte u finu baršunastu masu.
  • 2.
    Mutite jaja sa šećerom i ekstraktom vanilije, dok ne dobijete gustu pjenastu masu.
  • 3.
    U jaja umiješajte maslac s čokoladom, a na kraju umiješajte lagano brašno i prstohvat soli .
  • 4.
    Pecite u podmazanom kalupu za torte, u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 25 minuta, do najviše pola sata, bolje je da tortu izvadite iz pećnice malo ranije, nego da je presušite i prepečete, jer će biskvit tada biti presuh i mrvičast. Ona mora ostati malo sočnija. Ohladite biskvit na rešetki, ili još bolje -u kalupu.

Nema komentara:

Objavi komentar