subota, 6. kolovoza 2016.

Paganini kocke

Sastojci

  • Biskvit:
  • 17 bjelanjaka
  • 17 zlica secera
  • 3 zlice kakaa
  • 500 g przenih i mljevenih ljesnjaka
  • 1 salicu ljesnjaka ostaviti za fil
  • Fil 2:
  • 5 zlica secera
  • 10 zlica skrobnog brasna
  • 1,5 dcl vode
  • Ganache krema
  • 200 g cokolade za kuhanje
  • 250 ml vrhnja za slag

    Priprema

    1. 1.
      Umutite bjelanjke dok ne postanu skroz cvrsti skupa sa secerom.

      Kuhacom lagano umijesajte ljesnjake i kakao.
    2. 2.
      Od te smjese ispecite tri kore na masnom papiru. Svaku koru kada se ohladi prepolovite, tako da vam od jedne ispadnu dvije. Sve skupa cete imati 6 kora.
    3. 3.
      Skuhajte zumanjke sa secerom i vodom na pari.
      Dodajte cokoladu i sklonite s vatre.


    4. 4.
      Skuhajte skrobno brasno s vodom i secerom, dok ne dobijete zitku masu ko za princezice.
    5. 5.
      Ostavite oba fila da se ohlade, te fil 2 umijesajte u prvi fil s cokoladom, dodajte salicu ljesnjaka i umuceni maslac.
    6. 6.
      Skuhajte vrhnje za kuhanje, sklonite s vatre i umijesajte cokoladu, te prelijte kao glazuru.
    7. 7.
      Uzmite prvu koru, na nju namazite kremu i tako dok imate kora, na kraju prelijte s ganache kremom.

Nema komentara:

Objavi komentar