Sastojci
- Biskvit:
- 17 bjelanjaka
- 17 zlica secera
- 3 zlice kakaa
- 500 g przenih i mljevenih ljesnjaka
- 1 salicu ljesnjaka ostaviti za fil
- Fil 1:
- 17 zumanjaka
- 300 g secera u prahu
- 1,5 dcl vode
- 200 g cokolade za kuhanje
- 300 g maslaca
- Ganache krema
- 200 g cokolade za kuhanje
- 250 ml vrhnja za slag
Priprema
- 1. Umutite bjelanjke dok ne postanu skroz cvrsti skupa sa secerom.
Kuhacom lagano umijesajte ljesnjake i kakao.
- 2. Od te smjese ispecite tri kore na masnom papiru. Svaku koru kada se ohladi prepolovite, tako da vam od jedne ispadnu dvije. Sve skupa cete imati 6 kora.
- 3. Skuhajte zumanjke sa secerom i vodom na pari.
Dodajte cokoladu i sklonite s vatre.
- 4. Skuhajte skrobno brasno s vodom i secerom, dok ne dobijete zitku masu ko za princezice.
- 5. Ostavite oba fila da se ohlade, te fil 2 umijesajte u prvi fil s cokoladom, dodajte salicu ljesnjaka i umuceni maslac.
- 6. Skuhajte vrhnje za kuhanje, sklonite s vatre i umijesajte cokoladu, te prelijte kao glazuru.
- 7.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar