nedjelja, 7. kolovoza 2016.

Lava torta

Sastojci – Lava torta:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 150 g putera
  • 3 jaja
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/3 šolje brašna

Priprema – Lava torta:

  1. korak: Ugrejati rernu na 175 °C. Istopiti čokoladu i puter u posudi sa duplim dnom.
  2. korak: U drugoj posudi umutiti mikserom 3 jaja sa šećerom, u to dodati istopljenu ćokoladu i puter i na kraju brašno.
  3. korak: Smesu nasuti u četiri porculanske posude zapremine oko 250 ml koje su premazane puterom i posute brašnom.
  4. korak: Peći na 175 °C oko 12-15 minuta. Kolač se ne sme ispeći do kraja, tako da u sredini ostane tećna krema kao lava.
  5. korak: Servira se vruća torta sa sladoledom.
Napomena: Ako se kolač potpuno ispeče, bice ukusna mala torta, tako da ne mozete pogrijesiti prilikom pecenja. Servira se vruc kolac sa sladoledom.
Vaša Lava torta je spremna.

Nema komentara:

Objavi komentar