Sastojci – Lava torta:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g putera
- 3 jaja
- 1/2 šolje šećera
- 1/3 šolje brašna
Priprema – Lava torta:
- korak: Ugrejati rernu na 175 °C. Istopiti čokoladu i puter u posudi sa duplim dnom.
- korak: U drugoj posudi umutiti mikserom 3 jaja sa šećerom, u to dodati istopljenu ćokoladu i puter i na kraju brašno.
- korak: Smesu nasuti u četiri porculanske posude zapremine oko 250 ml koje su premazane puterom i posute brašnom.
- korak: Peći na 175 °C oko 12-15 minuta. Kolač se ne sme ispeći do kraja, tako da u sredini ostane tećna krema kao lava.
- korak: Servira se vruća torta sa sladoledom.
Vaša Lava torta je spremna.
Nema komentara:
Objavi komentar