Sastojci za biskvit
- 13 žlica glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 jaja
- 13 žlica šećera
- 1 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- 2 žlice kakaaPriprema
- Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
- Tepsiju dimenzija otprilike 35*25 cm namastite ili obložite papirom za pečenje.
- Pripremite si sve sastojke. Brašno i prašak za pecivo spojite u jednoj posudi.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, pa im dodajte šećer, miksajte na laganoj brzini, dodajte žumanjke, cijelo vrijeme lagano miksajte, pa zatim lagano ulijte mlijeko, pa ulje, na kraju postepeno dodavajte izmješano brašno i prašak za pecivo. Izmiksajte da se spoji.
- Smjesu za biskvit podijelite na dva dijela, u jedan dio umiješajte 2 žlice kakaa. Dio s kakaom prvi istresite u tepsiju i stavite da se peče dok vi kuhate kremu. (otprilike 10-ak minuta)
- Od mlijeka oduzmite otprilike 3 dcl kako biste zajedno izmješali šećere, brašno i kokos. Ostatak mlijeka zakuhajte na vatri, pa dodajte pripremljenu smjesu. Kuhajte dok se ne zgusne.
- Na pola pečeni biskvit izvadite van, lagano žlicom prenesite kremu na biskvit, nemojte naglo izliti kako vam nebi propala kroz biskvit. Na kremu isto tako lagano i ravnomjerno prelijte žuti biskvit.
- Vratite u pećnicu da se kolač do kraja ispeče. Gotov je kada kolač dobije zlatno smeđu boju. Malo ga prohladite, pa poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar