utorak, 9. kolovoza 2016.

Kokos pita

Sastojci za biskvit
  1. 13 žlica glatkog brašna
  2. 1 prašak za pecivo
  3. 4 jaja
  4. 13 žlica šećera
  5. 1 dcl mlijeka
  6. 1 dcl ulja
  7. 2 žlice kakaa

    Priprema
    1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
    2. Tepsiju dimenzija otprilike 35*25 cm namastite ili obložite papirom za pečenje.
    3. Pripremite si sve sastojke. Brašno i prašak za pecivo spojite u jednoj posudi.
    4. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, pa im dodajte šećer, miksajte na laganoj brzini, dodajte žumanjke, cijelo vrijeme lagano miksajte, pa zatim lagano ulijte mlijeko, pa ulje, na kraju postepeno dodavajte izmješano brašno i prašak za pecivo. Izmiksajte da se spoji.
    5. Smjesu za biskvit podijelite na dva dijela, u jedan dio umiješajte 2 žlice kakaa. Dio s kakaom prvi istresite u tepsiju i stavite da se peče dok vi kuhate kremu. (otprilike 10-ak minuta)
    6. Od mlijeka oduzmite otprilike 3 dcl kako biste zajedno izmješali šećere, brašno i kokos. Ostatak mlijeka zakuhajte na vatri, pa dodajte pripremljenu smjesu. Kuhajte dok se ne zgusne.
    7. Na pola pečeni biskvit izvadite van, lagano žlicom prenesite kremu na biskvit, nemojte naglo izliti kako vam nebi propala kroz biskvit. Na kremu isto tako lagano i ravnomjerno prelijte žuti biskvit.
    8. Vratite u pećnicu da se kolač do kraja ispeče. Gotov je kada kolač dobije zlatno smeđu boju. Malo ga prohladite, pa poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar