Sastojci za biskvit
- 3 dcl šećera
- 3 dcl mlijeka
- 3 dcl ulja
- 5 dcl glatkog brašna Podravka
- 1 mala žličica sode bikarbone Dolcela
- 1 mala žličica začina za medenjake ili cimetaPriprema
- Čokoladu naribajte.
- Pećnicu upalite na 180C i ostavite ju da se grije.
- Tepsiju dimenzija otprilike 22*32 cm obložite masnim papirom za pečenje.
- Sve sastojke za biskvit promiješajte pjenjačom. Pola smjese izlijte u tepsiju, preko smjese pospite pola naribane čokolade, ostavite da se peče 15 minuta.
- Za to vrijeme malo otopite marmeladu kako biste ju lakše premazali po kolaču.
- Kolač nakon 15 minuta izvadite van, pa lagano žlicom rasporedite marmeladu i pospite ostatak čokolade. Prelijte s ostatkom smjese, pa vratite u pećnicu na još otprilike 30 minuta. Odnosno dok ne porumeni kao na fotografiji.
Nema komentara:
Objavi komentar