utorak, 9. kolovoza 2016.

Medeno srce

Sastojci za biskvit
  1. 3 dcl šećera
  2. 3 dcl mlijeka
  3. 3 dcl ulja
  4. 5 dcl glatkog brašna Podravka
  5. 1 mala žličica sode bikarbone Dolcela
  6. 1 mala žličica začina za medenjake ili cimeta

    Priprema
    1. Čokoladu naribajte.
    2. Pećnicu upalite na 180C i ostavite ju da se grije.
    3. Tepsiju dimenzija otprilike 22*32 cm obložite masnim papirom za pečenje.
    4. Sve sastojke za biskvit promiješajte pjenjačom. Pola smjese izlijte u tepsiju, preko smjese pospite pola naribane čokolade, ostavite da se peče 15 minuta.
    5. Za to vrijeme malo otopite marmeladu kako biste ju lakše premazali po kolaču.
    6. Kolač nakon 15 minuta izvadite van, pa lagano žlicom rasporedite marmeladu i pospite ostatak čokolade. Prelijte s ostatkom smjese, pa vratite u pećnicu na još otprilike 30 minuta. Odnosno dok ne porumeni kao na fotografiji.

Nema komentara:

Objavi komentar