Sastojci (šalica je ona za čaj, 2.5 dcl)
- 4 velike jabuke
- 1 žlica cimeta ili začina za medenjake
- 4 jaja
- 1 Dolcela vanilin šećer
- pola šalice šećera
- 1 šalica Podravka glatkog brašna
- pola šalice mlijeka
- pola šalice ulja
- 1 Dolcela prašak za pecivo
- 100 g mljevenog maka ili rogača
Sastojci za glazuru
- 100 g tamne ili mliječne čokolade
- 3 žlice uljaPriprema
- Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
- Tepsiju dimenzija otprilike 35*20 cm obložite papirom za pečenje.
- Jabuke ogulite i naribajte ih na krupnu rendu, pospite ih cimetom ili začinom za medenjake i promiješajte.
- Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
- Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerima, zatim dodajte ostale sastojke - jabuke, brašno, mlijeko, ulje, prašak za pecivo i mak, izmiksajte da se spoji.
- Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu izlijte u tepsiju, poravnajte i stavite peći oko 30 minuta.
- Prohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Nju pripremite tako da na laganoj vatri rastopite čokoladu zajedno s uljem.
Nema komentara:
Objavi komentar