utorak, 9. kolovoza 2016.

Mak kocke

Sastojci (šalica je ona za čaj, 2.5 dcl)
  1. 4 velike jabuke
  2. 1 žlica cimeta ili začina za medenjake
  3. 4 jaja
  4. 1 Dolcela vanilin šećer
  5. pola šalice šećera
  6. 1 šalica Podravka glatkog brašna
  7. pola šalice mlijeka
  8. pola šalice ulja
  9. 1 Dolcela prašak za pecivo
  10. 100 g mljevenog maka ili rogača
Sastojci za glazuru
  1. 100 g tamne ili mliječne čokolade
  2. 3 žlice ulja

    Priprema
    1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
    2. Tepsiju dimenzija otprilike 35*20 cm obložite papirom za pečenje.
    3. Jabuke ogulite i naribajte ih na krupnu rendu, pospite ih cimetom ili začinom za medenjake i promiješajte.
    4. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
    5. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerima, zatim dodajte ostale sastojke - jabuke, brašno, mlijeko, ulje, prašak za pecivo i mak, izmiksajte da se spoji.
    6. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
    7. Smjesu izlijte u tepsiju, poravnajte i stavite peći oko 30 minuta.
    8. Prohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Nju pripremite tako da na laganoj vatri rastopite čokoladu zajedno s uljem.

Nema komentara:

Objavi komentar