Sastojci
- 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
- 50 g šećera
- malo cimeta
- 1 limeta
- 125 g mascarpone sira
- 150 g svježeg sira
- 500 g jagoda
- 2 žlice meda
- 30 g pistacija
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite lisnato tijesto. Razvaljajte oba komada tijesta pa svaki prerežite na 6 kocki.Namastite kalupe za muffine, u svaki stavite kocku tijesta, pokrijte papirom za pečenje, a na njega stavite suhi grah. Pecite oko 15 minuta.
Izvadite iz pećnice. Uklonite papir s grahom. Pomiješajte 1 žličicu šećera s cimetom.
Tortice izvadite iz kalupa pa ih pospite mješavinom šećera i cimeta i ohladite na rešetki. Iscijedite limetu.
Pomiješajte s mascarponeom, sirom i ostatkom šećera. Jagode operite, očistite i narežite na četvrtine. Dodajte med. Pistacije nasjeckajte.
Napunite tortice kremom od mascarponea i sira. Na vrh poslažite jagode i pospite ih nasjeckanim pistacijama. Odmah servirajte.
Nema komentara:
Objavi komentar