nedjelja, 7. kolovoza 2016.

Ledeni čokoladni kolač

Sastojci:
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 20 g šećera u prahu
  • 4 žlice soka od naranče ili likera od naranče
  • 1 žličica narančine korice
  • 100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
Za čokoladnu glazuru:
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 90 g maslaca
Priprema:
  1. Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte vanilin šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.
  2. Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
  3. Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
  4. Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
  5. Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.
Savjet:
Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.

Nema komentara:

Objavi komentar