utorak, 2. kolovoza 2016.

Torta od bazge i jagoda

Sastojci

za ovaj recept Torta od bazge i jagoda

Prhko tijesto:

50 g glatkog brašna
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni
70 g šećera
80 g mekog maslaca

Biskvit:

3 jaja
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
100 g glatkog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo
60 g grisa od durum pšenice

Pripremiti za ukrašavanje:

150 g bijele čokolade (rastopljene)

Za premazivanje:

2 razom punih žlica pasiranog pekmeza od jagoda

Krema:

2 omota Dr. Oetker Želatina mljevena (svijetla)
12 žlice hladne vode
¼ l slatkog vrhnja za šlag
250 g milerama
500 g jogurta
1/8 l sirupa od bazge
100 g šećera
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvene)

Nadjev:

250 g jagoda
1/8 l sirupa od bazge
1/8 l vode
2 omota Dr. Oetker Preljev za torte crveni
¼ l tekućeg slatkog vrhnja
1 žlica šećer u prahu
1 omot Dr. Oetker Kremfix

Nema komentara:

Objavi komentar