- 500 gr mljevenih keksa
- 200 gr kokosa
- 250 gr šećera
- 200 ml mlijeka
- 250 gr margarina
- 1 vanilin šećer
- 1,5 žlica ruma
- GLAZURA:
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
IZRADA BAJADERA
1. Pomiješajte keks i kokos u velikoj posudi.2. U lončić stavite mlijeko, margarin, šećer i vanilin šećer, stavite na laganiju vatru da se sastojci istope.
3. Čim se sastojci istope, prelijte ih preko keksa i kokosa, nastavite miješati kuhačom.
4. Dodajte rum, pa nastavite mijesiti rukama.
5. Tepsiju malo pouljite i rasporedite smjesu, vjerovatno će vam biti lakše prstima, a na kraju još zagladite nekom špahtlom.
6. Prelijte glazuru od čokolade i stavite u frižider da se stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar