subota, 30. srpnja 2016.

Bajadera sa kokosom

SASTOJCI
  • 500 gr mljevenih keksa
  • 200 gr kokosa
  • 250 gr šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 250 gr margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 žlica ruma
  • GLAZURA:
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja

IZRADA BAJADERA

1. Pomiješajte keks i kokos u velikoj posudi.
2. U lončić stavite mlijeko, margarin, šećer i vanilin šećer, stavite na laganiju vatru da se sastojci istope.
3. Čim se sastojci istope, prelijte ih preko keksa i kokosa, nastavite miješati kuhačom.
4. Dodajte rum, pa nastavite mijesiti rukama.
5. Tepsiju malo pouljite  i rasporedite smjesu, vjerovatno će vam biti lakše prstima, a na kraju još zagladite nekom špahtlom.
6. Prelijte glazuru od čokolade i stavite u frižider da se stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar