- 3 jogurta (ili 2 dl kiselog vrhnja i 1 dl mlijeka)
- 30 dag brašna
- 25 dag šećera
- 25 g kakaoa (ili čokolade u prahu)
- 2 žličice sode bikarbone
- žličica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer (odlično paše i onaj s okusom ruma)
- 1 dl ulja
- pola teglice višanja iz kompota (može i bez njih)
- 10 dag čokolade za kuhanje + 3 žlice ulja – za glazuru
Priprema:
- Pomiješati u posudi prvo praškaste sastojke pa im uz miksanje postepeno dodavati tekuće. Miksati dok smjesa ne postane kompaktna. Na kraju umiješati ocijeđene višnje iz kompota.
- Izliti smjesu u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i peći u pećnici na 180℃ 35-40 min.
- Kolač malo ohladiti pa ga preliti čokoladnom glazurom (= otopiti na pari čokoladu uz dodatak ulja)
Nema komentara:
Objavi komentar