nedjelja, 31. srpnja 2016.

Moskva torta

SASTOJCI
  • KORE:
  • 16 bjelanjaka
  • 16 žlica šećera
  • 28 žlica oraha
  • 4 žlice brašna
  • FIL :
  • 16 žumanjaka
  • 16 žlica šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica gustina
  • 250 g margarina
  • OSTALO:
  • 500 ml šlaga
  • 1 teglica višanja
  • 1 konzerva ananasa
  • 150 g sjeckanih oraha

    KORE SA ORASIMA

    1. Umutite u čvrst snijeg 4 bjelanjka i lagano dodajte 4 žlice šećera.
    2. Dodajte 7 žlica oraha i 1 žlicu brašna, te lagano promiješajte sa kuhačom dok sve ne sjedinite.
    3. U kalup na čije ste dno stavili masni papir salijte smjesu.
    4. Pecite na 170 stupnjeva 20–25 minuta, a ako pečete u manjem kalupu (zbog debljih kora) možete malo produžiti vrijeme pečenja.
    5. Ponovite postupak još tri puta, tako da na kraju dobijete četiri kore.

Nema komentara:

Objavi komentar