- BISKVIT:
- 9 bjelanjaka
- 200 gr šećera u prahu
- 3 žlice vrhom pune brašna
- 200 gr mljevenog maka
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 naribana korica limuna
- FIL:
- 9 žumanjaka
- 2 vanilin šećera
- 150 gr šećera
- 5 žlica brašna
- 500 ml mlijeka
- 150 gr margarina
- GLAZURA:
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
BISKVIT SA MAKOM
1. Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg.
2. Dodajte postepeno šećer u prahu i vanilin šećer.
3. Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u bjelanjke.
4. Nastavite dodavati mak i limunovu koricu, sjedinite sve.
5. U kalup postavite masni papir i izlijte trećinu smjese.
6. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 10-15 minuta.
7. Na istoj temperaturi ispecite još dva biskvita od pripremljene smjese, tako da na kraju dobijete tri biskvita.FIL SA ŽUMANJCIMA
1. Žumanjke izradite sa šećerom i vanilin šećerom.
2. Dodajte malo mlijeka i brašna, te sjedinite.
3. U ostatak uzavrelog mlijeka ukuhajte pripremljene žumanjke na srednjoj vatri, dok ne dobijete gustu smjesu.
4. Ostavite da se ohladi.
5. Dodajte margarin sobne temperature izrezan na listiće i sjedinite sa ohlađenom kremom.
ČOKOLADNA GLAZURA
1. Iskidanu čokoladu i ulje istopite na pari.
2. Malo ostavite da se prohladi, dalje možete preliti preko kolača.SLAGANJE PITE S MAKOM
1. Biskvit.
2. FIL.
3. Biskvit.
4. FIL:
5. Biskvit.
6. Glazura od čokolade
četvrtak, 28. srpnja 2016.
Pita sa makom,kolač za sve prilike
SASTOJCI
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar