- 1 l mlijeka
- 300 gr šećera
- 3 želatine u prahu od 10 gr
- 200 ml vode
- 700 ml šlaga
- 250 gr mljevenog keksa
- voće po želji
- piškote za podlogu
- malo mlijeka za potapanje piškota
- 400 ml šlaga
PRIPREMA SLADOLED TORTE
1. Želatinu pomiješajte sa vodom i ostavite da nabubri.2. Mlijeko i šećer zakuhajte.
3. Skinite s vatre i umiješajte želatinu.
4. Nastavite sve zajedno kuhati na laganoj vatri 10 min.
5. Ostavite da se ohladi, izgledat će kao sirutka, ali to ne smeta.
6. Ulijte šlag i sve pjenasto izradite.
7. Dalje smijesu možete podijeliti na tri dijela i u jedan dodati kekse u drugi voće i treći ostaviti bez ičega, ali prije slaganja malo stavite svaki sloj u zamrzivač tako da se stegne prije dodavanja slijedećeg.
8. Obruč od 28 cm stavite sam na tacnu ili ostavite spojeno sa dnom , a zatim na dno i okolo postavite prozirnu foliju.
Nema komentara:
Objavi komentar