subota, 30. srpnja 2016.

Grčka sladoled torta

SASTOJCI
  • 1 l mlijeka
  • 300 gr šećera
  • 3 želatine u prahu od 10 gr
  • 200 ml vode
  • 700 ml šlaga
  • 250 gr mljevenog keksa
  • voće po želji
  • piškote za podlogu
  • malo mlijeka za potapanje piškota
  • 400 ml šlaga

PRIPREMA SLADOLED TORTE

1. Želatinu pomiješajte sa vodom i ostavite da nabubri.
2. Mlijeko i šećer zakuhajte.
3. Skinite s vatre i umiješajte želatinu.
4. Nastavite sve zajedno kuhati na laganoj vatri 10 min.
5. Ostavite da se ohladi, izgledat će kao sirutka, ali to ne smeta.
6. Ulijte šlag i sve pjenasto izradite.
7. Dalje smijesu možete podijeliti na tri dijela i u jedan dodati kekse u drugi voće i treći ostaviti bez ičega, ali prije slaganja malo stavite svaki sloj u zamrzivač tako da se stegne prije dodavanja slijedećeg.
8. Obruč od 28 cm stavite sam na tacnu ili ostavite spojeno sa dnom , a zatim na dno i okolo postavite prozirnu foliju.

Nema komentara:

Objavi komentar