Sastojci
- 8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
- 200 g šećera
- 80 g oraha
- 1 bjelance
- 1 limun
- 1 Šlag hit Dolcela
- 1 l vode
- 2 Vanilin šećera Dolcela
Priprema
- Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
- Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
- Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.
- Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
- Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.
Posluživanje
Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.
Nema komentara:
Objavi komentar