četvrtak, 28. srpnja 2016.

Tufahije

Sastojci

  • jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
  • 200 g šećera
  • 80 g oraha
  • bjelance
  • limun
  • Šlag hit Dolcela
  • 1 l vode
  • Vanilin šećera Dolcela
  • Priprema


    1. Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.

    2. Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.

    3. Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.

    4. Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.

    5. Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.

    Posluživanje

    Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.

Nema komentara:

Objavi komentar