četvrtak, 28. srpnja 2016.

Fenomenalna čokoladna torta

SASTOJCI:

  • maslo (250 gr)
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 20 dkg tamne čokolade
  • 10 dkg mliječne čokolade
  • jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • Priprema


    1. Na pari otopiti maslo, čokoladu izlomljenu na komadiće i šećer u prahu. Sve lagano miješati pjenjačom.

    2. Kada su se sastojci spojili, maknuti posudu sa vatre, i umiješati jedno po jedno jaje, i dobro sjediniti. Na kraju i umiješati dvije jušne žlice krušnih mrvica.

    3. Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva, kalup za torte premazati maslom, posuti krušnim mrvicama, višak istresti. Uliti smjesu u kalup, te staviti peći u toplu pećnicu 30 minuta.

    4. Tortu možete odmah poslužiti, super je i topla i hladna, pospite je šećerom u prahu, poslužite u kombinaciji sa voćem, pekmezima, šlagom ili sladoledom…pustite mašti na volju i uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar