- BISKVIT:
- 8 jaja
- 250 gr šećera
- 150 gr margarina
- 140 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 60 gr prezli
- 200 gr otopljene čokolade
- FIL OD KESTENA:
- 500 gr kesten pirea
- 60 gr šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 5 žlica mljevenih lješnjaka
- 2 žlice ruma
- 500 ml slatkog vrhnja
- ČOKOLADNA GLAZURA:
- 100 gr čokolade
- 4 žlice ulja
- OSTALO:
- mlijeko za premazivanje
ČOKOLADNI BISKVIT
1. Prvo otopite čokoladu na pari i ostavite da se prohladi.2. Istopite na laganoj vatri margarin i njega ostavite da se prohladi.
3. U žumanjke dodajte šećer, te pjenasto izradite.
4. Dodajte čokoladu i margarin, zatim sjedinite.
5. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte i dodajte u žumanjke, kao i prezle, izradite sve zajedno.
6. Izrađene bjelanjke dodajte u žumanjke i lagano pomiješajte kuhačom ili pjenjačom.
7. Kalup sa postavljenim šešir dnom sa izbočenom stranom prema gore, malo pouljite i lagano pobrašnite.
8. Ulijte pripremljenu smijesu.
9. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 35 min.
10. Ostavite biskvit da se sasvim ohladi.
11. Rastvorite obruč (neće biti potrebno odvajati nožem, jer je kalup kvalitetan), okrenite biskvit i lagano prstima malo odvojite biskvit od dna kalupa svuda okolo, a zatim dno samo izvucite.
Nema komentara:
Objavi komentar