nedjelja, 31. srpnja 2016.

Torta od kestena

SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 8 jaja
  • 250 gr šećera
  • 150 gr margarina
  • 140 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 60 gr prezli
  • 200 gr otopljene čokolade
  • FIL OD KESTENA:
  • 500 gr kesten pirea
  • 60 gr šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 5 žlica mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice ruma
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • ČOKOLADNA GLAZURA:
  • 100 gr čokolade
  • 4 žlice ulja
  • OSTALO:
  • mlijeko za premazivanje

ČOKOLADNI BISKVIT

1. Prvo otopite čokoladu na pari i ostavite da se prohladi.
2. Istopite na laganoj vatri margarin i njega ostavite da se prohladi.
3. U žumanjke dodajte šećer, te pjenasto izradite.
4. Dodajte čokoladu i margarin, zatim sjedinite.
5. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte i dodajte u žumanjke, kao i prezle, izradite sve zajedno.
6. Izrađene bjelanjke dodajte u žumanjke i lagano pomiješajte kuhačom ili pjenjačom.
7. Kalup sa postavljenim šešir dnom sa izbočenom stranom prema gore, malo pouljite i lagano pobrašnite.
8. Ulijte pripremljenu smijesu.
9. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 35 min.
10. Ostavite biskvit da se sasvim ohladi.
11. Rastvorite obruč (neće biti potrebno odvajati nožem, jer je kalup kvalitetan), okrenite biskvit i lagano prstima malo odvojite biskvit od dna kalupa svuda okolo, a zatim dno samo izvucite.

Nema komentara:

Objavi komentar