- BISKVIT:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 2 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 2 dcl mlijeka
- 1 žlica instant kave
- FIL:
- 4 jaja
- 200 gr šećera
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 250 gr margarina
- 250 gr kesten pirea
BISKVIT SA JAJIMA
1. Žumanjke i bjelanjke odvojite.2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke i šećer izradite da postane pjenasto.
4. Dodajte brašno i gustin, pomiješajte.
5. Ubacite bjelanjke, te kuhačom lagano sve sjedinite.
6. U tepsiju postavite masni papir zatim salijte pripremljenu smjesu.
7. Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.
8. Kada se ohladi, premažite biskvit sa toplim mlijekom i instant kavom, koju ste prethodno pomiješali.
KESTEN FIL
1. Sjedinite jaja i šećer, te kuhajte na pari uz neprestano miješanje, dok smjesa ne postane gusta (malo će potrajati).2. Potom dodajte izlomljenu čokoladu, koju neprestano miješate dok se ne rastopi, tada skidate sa vatre.
3. U ohlađenu smjesu dodajte izrađeni margarin i odleđeni kesten pire koji možete bilo kako izrezati da bi sve sjedinili.
PREMAZIVANJE KOLAČA
1. biskvit2. fil
3. izrađeno slatko vrhnje
Nema komentara:
Objavi komentar