četvrtak, 28. srpnja 2016.

Lješnjak šnite

Sastojci

  • Biskvit
  • bjelanjaka
  • 20 dag šećera
  • 25 dag mljevenih lješnjaka (stavila bademe)
  • 1 žlica brašna
  • 1/2 praška za pecivo

  • Krema
  • 1/2 pudinga od vanilije
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 20 dag margarina
  • 12 dag šećera u prahu
  • vanilin šećera
  • žutanjka
  • Priprema


    1. Za biskvit umutiti bjelanjke sa šećerom i lagano umiješati lješnjake pomiješane sa brašnom i praškom za pecivo. Peći u velikom plehu (koristim onaj koji sam dobila uz pećnicu veličine cca 30x40cm). Ohlađeni biskvit prerezati uzdužno na tri dijela.

    2. Za kremu u mlijeku skuhati puding sa dvije žlice šećera, žutanjcima i vanilin šećerom. U ohlađeni puding umiješati margarin pjenasto izrađen sa šećerom u prahu.

    3. Kremu premažite biskvite i ukrasite po želji… i to je to… uživajte…:))

    Posluživanje

    Kako i napisah ispod slike… kolač mi je ukusniji sa bademima pa sam ga tako i pravila… ukrasila sa listićima badema…

Nema komentara:

Objavi komentar