Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 3 žlice kakaa
- 1,5 dl ulja
- 1 vanilin šećer (može i onaj okusa ruma)
- 1 prašak za pecivo
- Za preljev: 3 dl čokoladnog mlijeka
Za kremu:
- 30 dkg mljevenog plazma keksa
- 15 dkg šećera u prahu
- 4 dl milerama
- 2 dl slatkog vrhnja (hulala, hole ili neko slično)
- I još: 500 ml mliječnog vrhnja za šlag
PRIPREMA:
- Za biskvit odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati tada ulje, kratko promiksati, pa dodati i kakao i brašno sa praškom za pecivo. Kuhačom umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine (35×28 cm je moj), poravnati i peći na 180ºC 25 min. Još vrući biskvit preliti ravnomjerno hladnim čokoladnim mlijekom. Pustiti da se sve upije i da se prohladi.
- Za kremu miksati mileram sa šećerom u prahu, dodati plazma keks i na kraju posebno tučeno slatko vrhnje.
- Ohlađeni biskvit premazati kremom. Preko svega staviti tučeno slatko vrhnje i dobro rashladiti. Poslužiti rezano na kocke.
Nema komentara:
Objavi komentar